Medovníky

Potrebujeme:

Cesto: 500 g hladkej múky, 150 g medu, 200 g prášk.cukru, 2 vajcia, 1 prášok do perníkov, citrónovú kôru, 80 g masla, 1 ČL sódy bikarbóny, žĺtok na potretie
Poleva: 150-200 g prášk.cukru, 1 bielok, 1 ČL zemiakovej škrobovej múčky, citrónovú šťavu (podľa potreby)

Ako na to:

Med, cukor a vajcia miešame asi 15 min. Múku zmiešame s práškom do perníkov, citr.kôrou a sódou bikarbónou. Postupne pridáme vymiešaný med s cukrom a vajcami a roztopeným maslom.
Odložíme aspoň na 24 hod do chladničky. Potom rozváľkame, vykrojíme medvoníky a ukladáme na cerou vymastený plech. Potrieme žĺtkom a pečieme pri teplote 200 C asi 3 min.

29.01.2009

Podobné recepty