Ovocné rezy pod snehom

Potrebujeme:

Cesto: 150 g Hery, 100 g prášk. cukru, 5 žĺtkov, 1 balíček prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 300 g polohrubej múky
Sneh: 5 bielkov, 250 g prášk. cukru, 2 poháre (0,7 L) kompótových broskýň alebo marhúľ, nasekané vlašské orechy na posypanie

Ako na to:

Cesto: Heru vyšľaháme s cukrom a žĺtkami, pridáme mlieko a múku s práškom do pečiva. Podľa potreby dolejeme trochu mlieka, aby sa cesto dalo dobre rozotrieť na plech.
Ovocie necháme odkvapkať a poukladáme na cesto. Dáme piecť do rúry. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh,ktorý rozotrieme na upečený koláč. Povrch posypeme posekanými orechmi a zapečieme pri teplote 180 °C asi 7 až 10 min.
Plnka: Jablká najemno postrúhame a dáme do šľahača. Pridáme cukor, 2 bielka a dobre vyšľaháme. Rozšľahanú zmes miešame nad parou, kým sneh nezhustne. Upečené trubičky naplníme jablčnou plnkou a ozdobíme roztopenou čokoládou s kúskom masla.

07.12.2008

Podobné recepty