Sviatočná roláda

Potrebujeme:

10 vajec, 300 g kryšt.cukru, 300 g polohrubej múky
Plnka: 500 g masla, 200 g prášk.cukru, 1 balíček vanil.cukru, 700 ml mlieka, 1,5 balíčka pudingového prášku Zlatý klas, 3 lyžice kakaa, rum, ovocie

Ako na to:

Z 5 bielkov a 150 g cukru ušľaháme sneh, pridáme 5 žĺtkov a múku. Cesto rozdelíme na polovice a na mastnom papieri upečieme rolády. Na jednej zvinieme obe (kratšie) strany do stredu, druhú skrútime do tvaru valca.
Maslo vymiešame s prášk. a vanil.cukrom. Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustejší puding, keď vychladne, zmiešame ho s maslom a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao a rum. Na prvú roládu natrieme svetlý krém, okraje zvinieme, do stredu poukladáme ovocie (kiwi) a navrch položíme druhú roládu natretú tmavým krémom, do ktorej môžeme vložiť banán. Pospájame krémom a polejeme čokoládovou polevou.

11.12.2008

Podobné recepty