Linecké venčeky

Potrebujeme:

380 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 250 g masla alebo rastlinného margarínu, vajce, vanilínový cukor, 2 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Múku premiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme zmäknutý tuk a vajce a vypracujeme cesto. Zabalené v mikroténe odložíme na hodinu do chladničky. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme a formičkami vykrajujeme tvary.
Pečieme na suchom plechu. Upečené a vychladnuté zdobíme horkou a bielou čokoládou alebo citrónovou polevou a farebnými cukríkmi.
Cukrovú polevu pripravíme z práškového cukru a citrónovej šťavy: 100 g cukru vymiešame s 2 PL šťavy a PL horúcej vody.
Venčeky môžeme zlepovať džemom.

19.12.2008

Podobné recepty