Jablkovo-škoricové mafiny

Potrebujeme:

2x12 kúskov
200 g polohrubej múky, 80 g mletých mandlí, 3 ČL prášku do pečiva, 60 g hrozienok, 2 kyslejšie jablká (približne 250 g), 2 ČL citrónovej šťavy, 150 g bieleho jogurtu, 2 až 3 ČL mletej škorice, 100 g kryšt.cukru, štipku soli, 1 balíček vanil.cukru, 8 PL oleja, 2 vajcia, tuk na vytretie formy
Poleva: 60 g kryšt.cukru, 3 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Formu na mafiny vytrieme tukom a odložíme na chladné miesto. Rúru vyhrejeme na 160 C. Múku, mandle a prášok do pečiva zmiešame. Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť a zlejeme. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme a zbavíme jadierok.
Približne 100 g jabĺk pokrájame na drobné kocky a dôkladne zmiešame s citrónovou šťavou, 50 g jogurtu a so škoricou. Zvyšné jablká nadrobno nastrúhame a zmiešame s kryšt. a vanil.cukrom, olejom, so soľou, zvyšným jogurtom a s rozšľahanými vajcami.
Múčnu zmes zmiešame s jablčnými zmesami a hrozienkami. Cestom naplníme jamky v mafinovej forme (alebo použijeme malé košíčky) a pečieme približne 25 min.
Cukor zmiešame s citrónovou šťavou, nemal by sa však úplne rozpustiť. Upečené, ešte teplé mafiny potrieme polevou a necháme vychladnúť na mriežke.

02.12.2008

Podobné recepty