Krehký koláč

Potrebujeme:

200 g masla, 100 g kryšt.cukru, 1 vajce, 300 g hladkej múky
Plnka: 700 g hrušiek, 100 g nasekaných mandlí, 2 PL citronovej šťavy
Poleva: 250 ml mlieka, 100 ml šľahačky, 100 g kryšt.cukru, 1 balíček vanilkového pudingu, 100 g surového marcipánu, 3 vajcia

Ako na to:

Krehké cesto pripravíme z múky, masla, cukru a vajca. Všetky prísady rýchlo zmiešame, zabalíme do fólie a dáme na 30 min do chladničky.
Hrušky ošúpeme, rozpolíme a zbavíme jadierok. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vejárovito pokrájame.
Mlieko privedieme do varu, puding v ňom uvaríme podľa návodu. Stiahneme zo sporáka a do horúceho pudingu dôkladne zamiešame šľahačku, cukor a marcipán. Nechám vychladnúť a pridáme vajcia.
Cestom vyložíme formu na pečenie. Hrušky rozložíme na cesto, rovnomerne ich zalejeme polevou a posypeme mandľami. Pečieme dozlatista 50 až 60 min v rúre vyhriatej na 180 C. Necháme vychladnúť vo forme.

02.12.2008

Podobné recepty