Syrová torta

Potrebujeme:

Cesto: 250 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 130 g masla jedno vajce
Plnka: 400 ml smotany na šľahanie, 750 g tvarohu, šesť žĺtkov, šesť bielkov, 50 ml ovocnej šťavy, 60 g hladkej múky, 30 g jemného kukuričného škrobu, 350 g práškového cukru
Na zdobenie: čerstvé ovocie (jahody, kivi, mango), 5 g tortového želé v prášku

Ako na to:

Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 40 minút na chladné miesto.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou po celom obvode.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložíme do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky.
Navrstvíme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 C na hodinu. Po upečení a vychladnutí vyberieme tortu z formy, obložíme ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé.

Plnka: Smotanu na vyšľaháme.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Vyšľahanú smotanu miešaním spojíme s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom.
Potom do tejto masy postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob.
Dobre zmiešame.

26.10.2008

Podobné recepty