Kuracie prsia na zelenom korení

Potrebujeme:

500-600 g kuracích pŕs, 4-5 malých lyžičiek worchestrovej omáčky, 2-3 lyžičky plnotučnej horčice (alebo francúzskej), 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, 1-1,5 dcl rastlinného oleja, 2-3 lyžičky zeleného korenia v náleve, 0,5 dcl bieleho vína, sezamové semienka

Ako na to:

Jemne naklepané kuracie prsia ukladáme do misky a striedavo ich potierame pripravenou marinádou.
Marináda: Na malej panvici zohrejeme rastlinný olej, pridáme horčicu, worchester, soľ, na záver posekaný cesnak a uvaríme omáčku.
Kuracie prsia je dobré dať do marinády deň vopred, minimálne však 2 hodiny pred varením.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme plátky kuracích pŕs a prudko orestujeme. Keď ich prevrátime, zasypeme ich zeleným korením.
Takto orestované ich ukladáme do vyhriatej misy.
Zatiaľ do výpeku na panvici nalejeme biele víno, krátko povaríme a touto šťavou zalejeme kuracie prsia v mise. Podávame s opečenými zemiakmi.

28.10.2008

Podobné recepty