Sviatočné babča gule

Potrebujeme:

bravčové plátky, šunku alebo šunkový salám, červenú kapiu, sterilizované šampiňóny, sladkokyslé uhorky, vajce, múku, strúhanku, majolenku, syr, kečup

Ako na to:

Tenký bravčový plátok naklepeme, osolíme a okoreníme (ešte možno potrieť horčicou). Položíme naň plátok šunky (nebo šunkového salámu).
Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú červenú kapiu, sterilizované šampiňóny, sladkokyslú uhorku a na to všetko dáme vajce uvarené natvrdo.
Zabalíme ako závitok, obaľujeme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a zvoľna smažíme.
Usmažené gule narežeme nožom (pozor-nerozrezať), pridáme do rezu Majolenku, posypeme nastrúhaným eidamom a pre farbu kvapneme 2-3 kvapky kečupu.

03.12.2008

Podobné recepty