Pistáciové čertove kopýtka

Potrebujeme:

200 g mliečnej polevy, 200 g horkej polevy, 200 g nugátu, 100 g masla, 2 ČL perníkového korenia, 100 g celých lieskových orechov, 100 g celých mandlí, 60 g pistácií, 1 PL posekaných pistácií na posypanie

Ako na to:

Mandle uvarte a ošúpte, oriešky mierne upečte na plechu, aby sa dali ošúpať. Polámte polevy a nugát, maslo nakrájajte na malé kocky. Vo vodnom kúpeli dobre premiešajte. Pridajte perníkové korenie, posekané ošúpané mandle, pistácie a oriešky. Hlboký plech vyložte papierom na pečenie, vylejte naň nugátovú zmes a rovnomerne rozotrite. Odložte aspoň na 4 hod. na chladné miesto, ale nie do chladničky! Nugát po stuhnutí nakrájajte na kocky a posypte posekanými pistáciami.

17.08.2006

Podobné recepty