Piškótový závin

Potrebujeme:

5 vajec, 80 g práškového cukru, 75 g polohrubej múky, 10 g kakaového prášku, 2 lyžice oleja
Plnka: 400 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 150 g tmavej mliečnej čokolády, 1 vanilínový cukor

Ako na to:

5 žĺtkov vymiešame s 20 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pomaly vsypeme 60 g cukru a spolu zmiešame. Do tejto masy zľahka primiešame žĺtka s cukrom a múku.
Masu rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakaový prášok a olej. Pripravené cestá striekame pomocou potravinárskeho vrecúška striedavo v pruhoch na plech vyložený papierom na pečenie. Špajdľou vtiahneme tmavé cesto do bieleho.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 8 minút. Po upečení zavinieme do rolády a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier, naplníme plnkou a opäť zrolujeme. Dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.
Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a so stužovačom šľahačky. Tmavú mliečnu čokoládu rozpustíme nad parou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť, a potom primiešame k vyšľahanej šľahačke.

28.10.2008

Podobné recepty