Farfalle carbonara - tricolore

Potrebujeme:

400 g cestovín - len talianskej výroby trojfarebné motýliky, strednú cibuľu nakrájanú najemno, strúčik cesnaku, 75 g masla, 1 lyžicu oleja, soľ, biele korenie, vegetu, 200 g čerstvých šampiňónov, 10 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, čerstvú bazalku

Ako na to:

Dáme variť osolenú vodu s pridaním oleja. Medzitým očistíme alebo umyjeme hríby a nakrájame na plátky, prípadne na štvrtky - podľa chuti.
Na panvicu dáme maslo s kvapkou oleja a jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku. Restujeme/opekáme, pokiaľ cibuľa nie je sklovitá. Potom pridáme hríby, orestujeme, zastriekame bielym vínom, zaprášime múkou, pridáme šľahačku, dochutíme vegetou, bielym korením a soľou podľa vašej chuti a krátko povaríme. Pred koncom varenia pridáme nakrájanú bazalku.
Cestovinu varíme asi 14 minút, cestovina nesmie byť rozvarená.
Uvarenú ocedíme, dobre necháme odkvapkať a zmiešame s horúcou omáčkou.
Servírujeme v horúcom hlbokom tanieri, jedlo zvýrazníme ešte pokrájanou bazalkou po povrchu.

29.01.2009

Podobné recepty