Cestoviny so zeleninou a hermelínom

Potrebujeme:

1 kareláb, 2 mrkvy, 1 pór, 200 g brokolice, 1 cibuľu, 1 lyžicu masla, 150 g 33% smotany, 100 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, biele korenie, muškátový oriešok, 1 hermelín (125 g), 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1/2 vrecúška cestovín fliačky, 1 kocku zeleninového bujónu

Ako na to:

Kareláb a mrkvu olúpeme a nakrájame na plátky. Pór očistíme a umyjeme. Hornú, zelenú časť nakrájame na rezance, cibuľky na kolieska. Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky.
Zeleninu povaríme v osolenej vode asi 5-7 min a necháme odkvapkať. Cibuľu jemne pokrájame.
Do vriacej vody rozdrobíme kocku zeleninového bujónu, pridáme cestoviny a varíme 5-7 min. Scedíme a primiešame do nich zeleninu.
Ohňovzdornú formu vymastíme maslom. Vložíme do nej zmes cestovín a zeleniny, posypeme cibuľou a dáme zapiecť na 15 min do predhriatej rúry na 200°C.
Smotanu zmiešame s mliekom a vajcami, osolíme, okoreníme a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom a prelejeme zapečené cestoviny.
Zapekáme 10 min. Hermelín nakrájame na plátky, rozložíme na jedlo a zapekáme ešte 5 min. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

30.10.2008

Podobné recepty