Špagety s morskými plodmi

Potrebujeme:

1 kg sláviek (mušlí), 200 g lúpaných kreviet, 100 g malých sépií, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice masla, soľ, cesnak, šťavu z citrónu alebo limetky, 2 lyžice posekaného petržlenu, korenie, 1 balenie špagiet, 1 kocku bylinky, cesnak a petržlen

Ako na to:

Slávky dôkladne očistíme pod vodou. Použijeme len tie, ktoré sú zavreté. Krevety umyjeme a sépie nakrájame na koliečka.
Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a maslo, vložíme slávky, prikryjeme a za stáleho pretriasania panvice tepelne upravujeme, kým sa slávky neotvoria. Slávky, ktoré sa neotvorili, sú nepoužiteľné. Ostatné uvoľníme z lastúr.
Na rozohriatom zostávajúcom oleji a masle speníme nasekaný cesnak, kocku bylinky a petržlen, pridáme morské plody, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenom. Pridáme scedenú šťavu z mušlí a podusíme asi 5 minút.
Uvarené špagety scedíme a odkvapkané ich premiešame s morskými plodmi. Okoreníme čerstvo mletým korením.

28.11.2008

Podobné recepty