Lasagne

Potrebujeme:

400 g hovädzieho mäsa, strúčik cesnaku, korenie oregano, trošku oleja, 1 l paradajkovej šťavy, 3 veľké cibule, sáčok zmesi na prípravu boloňských špagiet, 1 lyžičku vorčestrovej omáčky, 2 krabičky Lasagne

Ako na to:

3 veľké cibule, nakrájané na kocky, opražíme v troške oleja. Pridáme do paradajkovej šťavy, pretlaku alebo niekoľkých oblanžírovaných paradajok v kúskoch, ochutenej pár kvapkami vorčesterovej omáčky, ktoré varíme v inom hrnci.
Na pôvodnej panvičke po restovaní cibule opražíme mleté hovädzie mäso. Okoreníme oregánom a rozpučeným alebo pretretým cesnakom.
Upravené mäso vložíme do hrnca s paradajkovou omáčkou. Na záver vsypeme zmes na prípravu boloňských špagiet.
Na dno zapekacej misky najskôr naložíme vrstvu paradajkovej zmesi. Na ňu naukladáme neuvarené, lasagne na celú plochu v jednej vrstve. Zalejeme syrovou omáčkou, ak je príliš hustá, rozotrieme rovnomerne aj do rohov.
Nasleduje znova vrstva paradajkovej zmesi, druhá vrstva lasagne a na vrch príde syrová omáčka. Počet vrstiev záleží od veľkosti zapekacej misky.
Ak nám zvýšil kúsok strúhaného syra, posypeme ním povrch omáčky a necháme zapekať v rúre pri 160 stupňoch 40 minút. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny, tiež vynikajúco chutí s cesnakovým chlebom.

06.01.2009

Podobné recepty