Plnený kačací krk

Potrebujeme:

1 kožu z kačacieho krku, 30g cibule, 1 kačaciu pečeň, 1 žemľu, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, muškátový oriešok, majorán, 1 vajce, masť na pečenie

Ako na to:

Stiahnutú kožu z kačacieho krku umyjeme a na jednom konci zašijeme.
Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, primiešame na malé kocky pokrájanú pečeň a chvíľu podusíme.
K vychladnutej pečeni pridáme v mlieku namočenú a vytlačenú žemľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym a novým korením, postrúhaným muškátovým orieškom a majoránom, pridáme vajce a dobre spolu premiešame.
Kačací krk naplníme, zašijeme a pečieme na masti. Upečený a vychladnutý krk pokrájame na šikmé plátky a podávame.

30.11.2008

Podobné recepty