Jadranská torta

Potrebujeme:

3 vajcia 3, 3 dkg kryštálového cukru, 6 dkg polohrubej múky, 2 dkg kakaa, ½ dcl oleja, 1 moku lyžičku prášku do pečiva, 2 PL vody
Krém: 2 dcl mlieka, 10 dkg kryštálového cukru, 2 dkg solamylu, 1 žĺtok

Ako na to:

Žĺtka s 3 dkg cukru a vodou šľaháme, pridávame olej, múku, kakao, prášok do pečiva. Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 3 dkg cukru a došľaháme sneh. Zľahka vmiešame do pripravenej zmesi.
Pečieme na papieri.
Krém: Dobre rozmiešame a uvedieme do varu. Necháme vychladnúť.
Pridáme 10 dkg orechov a zamiešame do 15 dkg vyšľahaného masla.
Krém natrieme na upečený korpus. Navrch nanesieme šľahačku pripravenú z 2 práškových šľahačiek podľa priloženého návodu.

25.11.2008

Podobné recepty