Kurča na čínsky spôsob

Potrebujeme:

1 ½ kg kurča, 1 kg kapusty (čínska, alebo biela), 3-4 mrkvy, 3-4 cibule, 1 pór, 400 g kukurice, 2-3 feferónky (nie sú nutné), sójovú omáčku, vegetu, soľ, červenú papriku sladkú, červenú papriku štipľavú, čierne korenie mleté, olej

Ako na to:

Príprava zeleniny: Kapustu nakrájame na slížiky, mrkvu na plátky, cibuľu na slížiky, pór na kolieska.
Do nakrájanej zeleniny pridáme kukuricu, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL oleja a vegetu podľa chuti. Všetko spolu premiešame a necháme aspoň 6 hodín v chladničke stáť. Občas premiešame.
Príprava mäsa: Kurča stiahneme z kože a vykostíme. Krídla sa nepoužijú. Vykostené prsia a stehná nakrájame na kocky 1cm x 1cm alebo na slížiky 0,5 cm x 3-4 cm.
Do nakrájaného mäsa pridáme nadrobno nakrájané feferónky, 3 PL sójovej omáčky, 2 PL oleja, ½ KL červenej sladkej papriky, ¼ KL štipľavej papriky, poprášime čiernym korením a vegetou. Pomiešame a necháme 6 (šesť) hodín v chladničke stáť. Občas premiešame.
Postup: Do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme asi 1 cm oleja a necháme ho rozpáliť. Pridáme mäso a asi 10 minút osmažíme.
Mäso vyberieme do pripravovanej misy a vložíme do vyhriatej rúry.
Do výpeku v panvici dáme zeleninu a dusíme prikryté pokrievkou dokiaľ nezmäkne.
Do udusenej zeleniny pridáme mäso a asi 10 minút podusíme. V prípade, že by bolo jedlo málo slané, alebo málo ochutené sójovou omáčkou, môžeme ho kľudne dochutiť.
Podávame s ryžou

06.01.2009

Podobné recepty