Smotanová torta s jahodami

Potrebujeme:

300–400 g čerstvých jahôd, 400 g kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, práškový cukor, 1 balíček detských piškót

Ako na to:

Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky.
Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy.

Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami

13.11.2008

Podobné recepty