Jahodový koláč

Potrebujeme:

jahody
Maslové cesto: 300 g hladkej múky, 150 g masla, 3 lyžice sladkého mlieka alebo smotany, 80 g práškového cukru, kôru z polovice citróna
Piškótové cesto: 3 vajcia, 70 g práškového cukru, 60 g hrubej múky

Ako na to:

V preosiatej múke rozrobíme maslo, pridáme smotanu, cukor, citrónovú kôru a štipku soli. Cesto vymiesime a necháme 2 hodiny odpočinúť. Rozvaľkané cesto dáme na vymastený plech a upečieme.
Na upečené cesto poukladáme jahody, ktoré zalejeme piškótovým cestom a pri miernom ohni v rúre upečieme. Upečený koláč necháme vychladnúť, posypeme ho vanilkovým cukrom.
Piškótové cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom, primiešame múku a tuhý sneh z bielok.

17.11.2008

Podobné recepty