Nepečený želatínový zákusok

Potrebujeme:

7 vajec, 15 PL práškového cukru, 5 balíčkov vanilkového cukru, 600 ml horúcej vody, 4 balíčky želatíny (po 20 g), 2 PL kakaa, 3 kyslé smotany, 300 ml jahodového sirupu

Ako na to:

1.vrstva: 4 bielky vyšľahajte do tuha, pridajte 5 PL práškového cukru a 1 vanilkový cukor. Do snehu postupne po jednom zapracujte 4 žĺtky. V 150 ml horúcej vody rozpustite 1 balíček želatíny, nechajte trocha vychladnúť a vlažné nalejte do snehovej masy. Premixujte a vylejte na suchý hlboký plech. Dajte stuhnúť do mrazničky.

2. vrstva: Postup je rovnaký ako pri príprave prvej vrstvy, ale použijete len 3 vajíčka a do zmesi navyše pridáme kakao. Kakaovú vrstvu po vychladnutí nalejte na prvú vrstvu.

3. vrstva: Kyslé smotany zmiešajte s 5 PL práškového cukru a 3 balíčkami vanilkového cukru. Nakoniec primiešajte želatínu rozpustenú v 150 ml horúcej vody. Nalejte na druhú vrstvu.

4. vrstva: Zmiešajte jahodový sirup s 300 ml studenej vody, pridajte želatínu rozpustenú v horúcej vode a miešajte do bodu varu. Po vychladnutí opatrne nalejte na tretiu vrstvu. Zákusok dajte stuhnúť do chladu.

09.12.2006

Podobné recepty