Pikantný guláš

Potrebujeme:

1,2 kg hovädzieho stehna, 1 kg cibule, 3 dcl oleja, 300 g oravskej slaniny, 50 g čerstvých feferóniek, 250 g čerstvých paradajok, 250 g čerstvej papriky zelenej, 250 g čerstvých šampiňónov, 150 g cesnaku, 1 dcl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, hubový bujón

Ako na to:

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a potrieme cesnakom.
Nakrájanú cibuľu speníme na horúcom oleji, pridáme mäso a dusíme. Keď mäso dostatočne zmäkne pridáme nakrájanú všetku zeleninu, zalejeme bujónom a varíme.
Osobitne usmažíme slaninu a šampiňóny, ktoré potom pridáme do pripravovaného gulášu. Na záver dochutíme koreniami a feferónkami. Podľa potreby zahustíme.

30.11.2008

Podobné recepty