Vianočné broskyňové rezy

Potrebujeme:

125 g masla, 80 g práškového cukru,balíček vanilínového cukru, 175 g šťavy z kompótu, štyri vajcia, 50 g horkej čokolády, tri lyžice kakaového prášku, 150 ml sladkej smotany, 300 g polohrubej múky, prášok do pečiva
Svetlá a tmavá plnka: 1 kg sterilizovaných broskýň, 500 ml smotany na šľahanie, dva balíčky vanilínového cukru, dva stužovače šľahačky, jednu lyžicu kakaového prášku, balíček vanilínového cukru
Vrchný plát: 200 g práškového cukru, 200 g sušeného mlieka, 200 g zmäknutej Cery

Ako na to:

Maslo vymiešame s 50 g cukru a vanilínovým cukrom, pridáme kompótový sirup a rozšľaháme. Celé vajcia vyšľaháme so zvyšným cukrom dopenista a potom k nemu pridáme strúhanú čokoládu a kakaový prášok. Obe masy spojíme, primiešame smotanu, múku, kypriaci prášok do pečiva a spolu zľahka premiešame.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 220 °C dvadsať minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Scedené a odkvapkané polovice broskýň rozložíme na upečené cesto,pokryjeme vrstvou svetlej plnky. Keď stuhne v chladničke, navrstvíme na ňu tmavú plnku a po jej stuhnutí opatrne prikryjeme vrchným plátom. Napokon posypeme kakaovým práškom.
Svetlá plnka: 250 ml smotany na šľahanie, vanilínový cukor a stužovač šľahačky vyšľaháme dotuha.
Tmavá plnka: 250 ml smotany na šľahanie, vanilínový cukor, stužovač a kakaový prášok ušľaháme dotuha.
Vrchný plát: Zmäknutú Ceru, práškový cukor a sušené mlieko dobre spolu spracujeme. Na pracovnej doske túto masu rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na veľkosť plechu. Pomocou pomúčeného valčeka plát opatrne preložíme na koláč.

03.12.2008

Podobné recepty