Špenátová pizza na sedliacky spôsob

Potrebujeme:

100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g jemnej salámy, 4 vajcia uvarené natvrdo, 200 g syra, 200 g mrazeného špenátu (polotovar), 4 paradajky, 2 lyžice masla, chlebové cesto, pol zväzku petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, Podravku, lyžicu nasekanej bazalky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a Podravkou a necháme vychladnúť.
Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu.
Na cesto rovnomerne rozložíme špenát, obložíme olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochutíme nasekanou bazalkou, soľou a mletým čiernym korením a ozdobíme uvarenými vajcami nakrájanými na kolieska.
Napokon pridáme na plátky nakrájaný syr. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame posypanú nasekanou zelenou petrlženovou vňaťou.

08.12.2008

Podobné recepty