Calzone s mäsom a gorgonzolou

Potrebujeme:

200 g pečeného teľacieho mäsa, 150 g plesňového syra gorgonzola, 4 paradajky, 100 g hrozna, 100 g čakanky, 1 cibuľu, tuk na vymastenie plechu, chlebové cesto, lyžicu tymianu, čajovú lyžičku nasekaného oregana, zväzok pažítky, mleté čierne korenie, soľ .

Ako na to:

Studené pečené mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno rozpolíme a odkôstkujeme. Čakanku preberieme a nakrájame na prúžky.
Všetky prísady dáme do misy a opatrne premiešame. Osolíme a okoreníme tymianom, nasekaným oreganom a mletým čiernym korením. Primiešame nakrájanú pažítku a rozdrobený syr.
Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 časti.
Na kusy cesta rovnomerne rozložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme.
Dáme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a hneď podávame.

15.02.2009

Podobné recepty