Hovädzie Stroganov

Potrebujeme:

500 g hovädzej sviečkovice, 4 cibule, 2 lyžice oleja, 2 lyžice masla, soľ a mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 1/8 l mäsového vývaru, 4 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžičku octu, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 1/4 l kyslej smotany

Ako na to:

Mäso nakrájame na 1 cm rezance, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Mäsové rezance prudko opečieme vo dvoch dávkach zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Po vybratí ich osolíme a okoreníme.
Do vypečeného tuku pridáme cibuľu a za neustáleho rýchleho miešania ju speníme dozlatista. Stiahneme teplotu, poprášime múkou a zamiešame. Zalejeme vývarom, horčicou, octom a citrónovou šťavou, vyvaríme do hustej omáčky. Napokon pridáme smotanu a mäso, prehrejeme a dochutíme. Už nevaríme.

26.11.2008

Podobné recepty