Karé na parížsky spôsob

Potrebujeme:

600 g bravčového karé, 200 g údeného mäsa, 100 ml kyslej smotany, 50 g hladkej múky, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, 100 g strúhanky, korenie na fašírky, soľ, olej

Ako na to:

Karé umyjeme, usušíme, rozdelíme na 4 plátky a dobre naklepeme.
Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením.
Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku. K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.
Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.
Závitky obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke. Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista.
Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.


29.01.2009

Podobné recepty