Rezy Rigoletto

Potrebujeme:

250 g masla, 120 g práškového cukru, 360 g hladkej múky, malinový džem
Plnka: 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g hrozienok, 150 g posekaných orechov, 200 g posekaného kandizovaného ovocia
Krém: 3 vajcia, 300 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla
Poleva: 1 čokoládu na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme.
Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka.
Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.
Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku.
Necháme stuhnúť, a potom pokrájame.

21.11.2008

Podobné recepty