Šľahačkové rožky

Potrebujeme:

500 g hladkej múky, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, 250 g Hery, 60 g práškového cukru
Plnka: lekvár
Na posypanie: práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom

Ako na to:

Múku, cukor, postrúhanú heru a smotanu spolu vymiesime na hladké cesto. Rozdelíme ho na 8 častí.
Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov.
Na hrubší koniec cesta dáme lekvár a zvinieme do tvaru rožka.
Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
Teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom.
Môžeme poliať ľubovoľnou polevou.

31.12.2008

Podobné recepty