Slaná palacinková torta s baklažánom

Potrebujeme:

Cesto: 150 g hladkej múky, 1/4 l mlieka, soľ, 4 vajcia, 1 žĺtok, olivový olej na vyprážanie
Plnka: 2–3 cukety (600 g), 1 baklažán (300 g), soľ, 3 červené papriky, 3 strúčiky cesnaku, čerstvý tymian, 400 g mäkkého čerstvého syra Domspitz, korenie, olivový olej

Ako na to:

Do osolenej múky postupne primiešame mlieko, potom po jednom vajíčka, nakoniec vmiešame žĺtok.
Cesto necháme 30 minút odstáť, na menšej panvici s priemerom asi 21 cm vypražíme na olivovom oleji tenké palacinky.
Plnka: Neošúpané cukety a baklažán nakrájame na tenké kolieska.
Porozkladáme ich na kuchynský papier, posolíme a necháme pustiť šťavu. Každý kúsok potom z oboch strán opečieme na panvici vymastenej olivovým olejom.
Papriky zbavíme jadrovníka, prekrojíme na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom a 12–15 minút grilujeme v rúre, až kým sa na povrchu neurobia malé pľuzgieriky. Necháme ich vychladnúť a pokrájame ich na 3 cm prúžky.
Na troche oleja podusíme tymian s pretlačeným cesnakom. Zmes okoreníme, osolíme a zmiešame so syrom.
Do tortovej formy začneme ukladať po jednom palacinky. Každú potrieme syrovou masou a obložíme vrstvou zeleniny. Posledná vrstva bude palacinka.
Tortu prikryjeme celofánom, zaťažíme a necháme 3 hodiny odpočívať chladničke.

06.01.2009

Podobné recepty