Divinová omáčka

Potrebujeme:

150-200 g očistenej zeleniny, 1 cibuľa, masť, 2 bobkové listy, ocot, horčica, cukor, majoránka, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Očistenú zeleninu a cibuľu nakrájajte na kolieska a na masti do mäkka uduste, keď je potrebné s malým prídavkom vody. Medzitým ju osoľte a pridajte bobkové listy. Keď je mäkká, zrieďte ju vodou a povarte. Na 1 PL masti upražte trochu cukru a zrieďte ho zeleninou pretlačenou cez sito. Pridajte ocot, horčicu, trochu mletého čierneho korenia a trochu majoránky. Keď je hustá, prilejte vodu alebo smotanu a povarte ešte niekoľko min. Okrem divinových pokrmov je veľmi chutná aj k špagetám, makarónom a chrumkavým zemiakom aj bez mäsa.

TIP: Divinovú omáčku môžete pripraviť aj z výrobku nazvaného prášková divinová omáčka Expres, ktorý sa vyrába zo sušených zemiakových vločiek, sušeného pastrnáku a mrkvy s použitím karamelu a soli. Je to moderný výrobok, ale dokonalú omáčku môžete pripraviť z neho iba vtedy, keď ho doplníme bobkovým listom a čiernym korením, ktoré tu chýbajú. Takto pripravenú omáčku môžete podávať aj k varenému hovädziemu mäsu.

13.03.2007

Podobné recepty