Krušnohorské pirohy

Potrebujeme:

500 g mäkkého tvarohu, 500 g polohrubej múky, cibuľu, masť, mlieko, čierne mleté korenie, soľ

Ako na to:

Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme, okoreníme.
250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme. Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto. Osolíme, okoreníme.
Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy. Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku (cibule musí byť veľa, čím viac, tým lepšie) Pirohy varíme vo vriacej vode. Hotové pirohy vyplávajú nahor. Scedíme a necháme odkvapkať.
Potom pirohy dobre premiešame s cibuľkou. Pirohy obalené cibuľkou namáčame do „smotánky“ a jeme rukami. Zapíjame kyslým mliekom.

28.11.2008

Podobné recepty