Pekinské cestoviny

Potrebujeme:

100 g tenkých ryžových cestovín, 500 g pekinskej kapusty, 1 jarnú cibuľku, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 4 PL slnečnicového oleja, 250 g mletého bravčového mäsa, 4 PL sójovej omáčky, 2 PL hnedého cukru

Ako na to:

Cestoviny zalejeme v miske vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť. Vodu zlejeme, cestoviny opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Pokrájame alebo postriháme ich na menšie kúsky.
Pekinskú kapustu rozkrojíme na štvrtky, tvrdú a spodnú časť odstránime, zvyšok pokrájame na jemné pásiky. Umytú jarnú cibuľku pokrájame spolu so zelenou časťou na kolieska, hlávky cesnaku prelisujeme.
Do misky rozbijeme vajíčka a vidličkou ich rozšľaháme. Na oleji chvíľu podusíme pokrájanú kapustu s cibuľkou, potom ich vyberieme, do panvice prilejeme trochu oleja a opečieme na ňom mleté mäso s prelisovaným cesnakom.
Mäso na panvici zhrnieme trochu nabok a na uvoľnené miesto vylejeme rozšľahané vajcia. Nemiešame, keď začnú tuhnúť, roztrháme ich vareškou a zmiešame s mäsom.
Do panvice pridáme cestoviny a zeleninu, premiešame a chvíľu podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a cukrom

28.11.2008

Podobné recepty