Fantastická kiwi torta

Potrebujeme:

kiwi, 3 tégliky kyslej smotany, 180 g kryštálový cukru, 150 g polohrubej múky, vanilkový cukor, strúhanú čokoládu, džem, 3 stužovače šľahačky, 1/2 prášok do pečiva

Ako na to:

Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tento premiešame s múkou, žĺtkami a práškom do pečiva. Hotové cesto dáme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do rúry. Tortový korpus po upečení necháme vychladnúť.
Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača urobíme ručným šľahačom krém a necháme chvíľu odstáť.
Korpus potrieme slabou vrstvou džemu, dáme prvú vrstvu krému a kolieska kiwi. Na to dáme ďalšiu vrstvu krému. Takto získame základ torty, ktorý vyzdobíme podľa vlastnej fantázie strúhanou alebo roztopenou čokoládou.
Krémom môžeme natrieť aj obvod torty a takisto pridať aj čokoládu. Na vrch torty môžeme dať ešte zopár koliesok kiwi ako ozdobu.
K torte podávame varenú čokoládu alebo viedenskú kávu. Tortový korpus môžeme aj kúpiť hotový.

14.12.2008

Podobné recepty