Divina na smotane

Potrebujeme:

odblanený srnčí chrbát (alebo iná divina), 1 väčšiu mrkvu, cibuľu, 3 bobkové listy , 10 zrniečok čierneho korenia, 1,5 dcl ocot, soľ, slaninu, horčicu, kyslú smotanu, kryštálový cukor, brusnicový džem alebo kompót

Ako na to:

Zeleninu pokrájame na kolieska pridáme ocot dáme mierne variť do 0,45 l vody, asi 5 minút. Robíme tzv. pác alebo moridlo.
Srnčí chrbát prešpikujeme údenou slaninou a dáme do vychladnutého pácu. Odložíme na týždeň na chladné miesto.
Po týždni vylejeme šťavu zo zeleninou do zvláštneho hrnca. Mäso zakryjeme alobalom a necháme dusiť asi hodinu. Potom ho potrieme horčicou a dáme zapiecť asi na 30 minút. Urobíme si karamel a pridáme do neho zmixovanú časť výpeku. Dáme na mäso spolu s kyslou smotanou.
Pridáme brusnicový džem alebo kompót.

28.11.2008

Podobné recepty