Francúzka nátierka

Potrebujeme:

200 g strúhanky, 80 ml vody, 2 lyžice oleja (najlepšie olivového), 1 bobkový list, 1 a pol lyžičky tymiánu, 500 ml najemno nakrájanej cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, 1 lyžičku oregana, 1 a pol lyžičky bazalky, 1 a pol lyžice Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli, 1 lyžičku rozotreného cesnaku, 60 ml bezmliečneho rastlinného margarínu

Ako na to:

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť.
Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu. Dusíme na miernom plameni 15 minút.
Medzitým si roztopíme margarín (nepripáliť!), ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť.
Výborná je na opečený chlieb.

28.02.2009

Podobné recepty