Boloňské vegetariánske špagety

Potrebujeme:

1 balíček špagiet, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľu, 100 g nakladaných olív, 2 červené papriky, 3-4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 40 g parmezánu, bazalku

Ako na to:

Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme k cibuli a spolu smažíme ďalej.
Primiešame ošúpané a pokrájané paradajky, popučený cesnak, ochutíme a dusíme spolu asi 10 minút. Odstavíme a vmiešame ešte polovicu syra postrúhaného na jemné plátky.
Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame s pripravenou zmesou a rozdelíme na teplé taniere. Posypeme zvyšným syrom, olivami a jemne potrhanými lístočkami bazalky.
Tip: Ak bazalku krájame, stráca arómu a pomliaždi sa, preto ju radšej opatrne potrháme rukami. Ak nemáme čerstvú bazalku, použijeme sušenú, pridáme ju však do zmesi pri dusení.

28.12.2008

Podobné recepty