Minestrone s bielou fazuľou

Potrebujeme:

100 g biela fazuľa suchá, 1 cibuľa, olivový olej, 2 mladá mrkva, 1 zeler malý, 1 väčší zemiak, 6 ks brokolica rozobratá na ružičky, 2 kelové listy, 1/2 mladá cuketa, 1 paradajka väčšia, 1/2 pór (menší), 2 lyžice paradajkový pretlak

Ako na to:

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a zeler a spolu restujeme asi 8 minút. Potom pridávame postupne nakrájaný na kocky zemiak, pór, na menšie kúsky natrhané kelové listy a stále restujeme. Pridáme kúsky brokolice, nakrájanú cuketu, paradajku a ešte chvíľu restujeme. Pridáme paradajkový pretlak, aký dávame na pizzu (nie kečup).
Bielu fazuľu sme deň predtým namočili. Uvarenú fazuľu prilejeme aj s vodou k restovanej zelenine, prikryjeme a varíme asi 20 min. Zelenina má byť vodou prikrytá. Môžeme pridať aj čili papričku.
Asi štvrtinu zeleniny s fazuľou vyberieme a prepasírujeme (alebo rozmixujeme), aby sa polievka zahustila. Posolíme a hotovo. Naberieme na taniere, posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.

08.02.2009

Podobné recepty