Jablkový mrežovník s džemom

Potrebujeme:

350 g hladkej múky špeciál, 250 g Hery, 1 vajce, 1 vrecúško prášku do pečiva, 150 g práškového cukru
Plnka: 1/2 kg očistených a postrúhaných jabĺk, 1 vrecúško vanilínového cukru, 1 vrecúško škoricového cukru, pikantnejší džem

Ako na to:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Pridáme práškový cukor, vajce, heru a rýchlo spracujeme na hladké, lesklé cesto.
Dáme do chladničky odležať asi na 30 minút, potom rozdelíme na polovicu.
Vyvaľkáme prvú časť, preložíme na suchý plech a potrieme pikantnejším, kyslejším džemom. Na džem rozložíme postrúhané jablká a posypeme ich vanilínovým a škoricovým cukrom.
Druhú polovicu cesta tiež vyvaľkáme, radielkom pokrájame na pásiky, mriežkovito ich poukladáme na koláč a upečieme.

09.12.2008

Podobné recepty