Králik na hubách

Potrebujeme:

1 králik, 1 strúčik cesnaku, 2 cibule, 250 g olúpaných paradajok, 3 PL oleja, soľ, korenie, 1 PL provensálskeho korenia, 500 ml vývaru (z kocky), 500 g lesných húb, 425 ml konzervy bielej fazule, 1 PL solamylu, 4 PL bieleho vína

Ako na to:

Mäso umyjeme a osušíme. Oddelíme stehná a vykostíme chrbát. Olúpeme cesnak a cibuľu a drobno nasekáme. Paradajky sparíme a olúpeme, rozkrojíme, vyberieme jadrovníky a dužinu nakrájame.
V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a vykostené mäso na ňom opražíme a vyberieme.
Stehná opečieme, osolíme a okoreníme. Pridáme cesnak, cibuľu a paradajky. Zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 45 minút. Hríby očistíme a podusíme ich na 1 lyžici oleja.
Pridáme Solamyl rozšľahaný vo víne, odkvapkané fazule a všetko uvedieme do varu. Krátko povaríme, pridáme na začiatku opečené mäso a asi 5 minút ešte varíme na miernom ohni, potom osolíme.
Mäso rozdelíme na taniere a obložíme hubovou zmesou s fazuľami.
Vhodnou prílohou je cestovina.

20.12.2008

Podobné recepty